• English

 • Belgische Taiko Federatie VZW

  Taiko in Japan

  Taiko betekent letterlijk 'grote drum' in het Japans, het is dus de naam van de drum zowel als van het drummen zelf. Taiko bestaat al meer dan 2000 jaar in Japan, oorspronkelijk werden de drums gebruikt in de tempel om de aandacht van de goden te trekken, op het slagveld of als communicatie tussen verschillende dorpen.

  Taiko als moderne percussievorm bestaat sinds de 20ste eeuw, na een langzame start in Japan is het nu razend populair en wordt zelfs onderwezen op school. In Japan zelf bestaan 10'000 taiko groepen, waarvan een tiental op professioneel niveau.

  Taiko in België

  Taiko kwam in België binnen in de 21ste eeuw, met lessen en workshops gegeven door Belgen en buitenlanders sinds 2001. Taiko wordt langzaamaan bekend door de tweejaarlijkse concerten van Japanse groepen als Kodó, Yamato, Tao, Dadadadan Tenko, etc, en natuurlijk door het harde werk van de Belgische taikogroepen die enorme inspanningen leveren om deze dynamische drumvorm aan het grote publiek voor te stellen.

  Doel van de BTF

  De Belgische Taiko Federatie verzamelt informatie over Taiko en biedt deze objectieve informatie aan aan particulieren en bedrijven. Zij verdedigt de belangen van haar leden en organiseert lessen en stages met internationale leraren. Zij smeedt en onderhoudt banden met de Japanse Taiko Foundation en verscheidene Europese Taiko Federaties.

  E-mail : info@taiko.be

  Leden van de Federatie

  Tátake!-Taiko

  Tátake!-Taiko is Japans voor 'geef er een goei lap op' en dat doet deze dynamische Taikogroep voluit! Tátake!-Taiko geeft wekelijkse lessen en workshops in het eigen Japans Centrum in Zoutleeuw, Gent en Antwerpen maar ook op andere locaties in Vlaanderen. De professionele concertgroep met 6 leden verzorgt demo's en wervelende shows met taiko en andere traditionele instrumenten in opdracht en werkt ook samen met de Belgium-Japan Association en het Japans Cultureel Centrum vzw.

  website : www.tatake-taiko.be

  E-mail : info@tatake-taiko.be

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   

   
  De Belgische Taiko Federatie behartigt de belangen van Belgische verenigingen en individuen die zich bezighouden met Taiko (Japanse Percussie). Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko, Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taiko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,